
دندانپزشکی کودکان
امروزه والدین نسبت به سلامت فرزندان خود حساس تر از گذشته هستند و سلامت دهان و دندان جزء جدایی ناپذیر و ضروری سلامت عمومی کودکان محسوب میگردد. مراقبت از دهان و دندان کودکان بر عهده والدین می باشد. والدین باید درباره بهداشت دهان و دندان ها به فرزندان آموزش بدهند و بر نحوه صحیح آن نظارت داشته باشند از آن جایی که برخی از والدین اطلاعات کافی در مورد دندان های شیری
و دائمی و نحوه رویش آن ها ندارند، گاهی ممکن است نگرانی های نادرستی و یا کوتاهی در مورد سلامت دهان و دندان کودکانشان داشته باشند. در این نوشتار سعی شده به برخی از سؤالات رایج والدین در مورد بهداشت و سلامت دهان و دندان فرزندانشان پاسخ دهیم و همچنین بایستی بدانیم که: «هیچ چیز زیباتر از لبخند کودکانه نیست. با مراقبت صحیح از دندان های کودک خود و انجام معاینات منظم، کودک ما می تواند در آینده لبخندی زیبا داشته باشد و از مشکلات دندانی محفوظ بماند.»

کتاب بهداشت دهان و دندان
آیا توجه به اینکه پوسیدگی دندان شایعترین بیماری پس از سرماخوردگی می باشد، مراقبت از دندان ها و رعایت بهداشت دهان، اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا در صورت عدم مراقبت، دچار پوسیدگی و متعاقب آن از دست رفتن دندانها، بیماری های لثه و بوی بد دهان می شویم. مهمترین کار دندان ها، جویدن غذاها است و از دست رفتن دندانها باعث ایجاد مشکلات گوارشی م یگردد. همچنین دندانها در زیبایی و تکلم ما نقش بسزائی دارند و از دست دادن آنان باعث کاهش اعتماد به نفس ما میگردد. بوی بد دهان، علاوه براینکه موجب دوری اطرافیان می شود، برای خود ما نیز آزار دهنده است. عفونت های دهان و دندان را نباید کم اهمیت دانست، زیرا این عفونت ها به دهان محدود نمی شوند و ممکن است از طریق
خون، به سایر قسمت های بدن مثل قلب برسند و باعث آسیب آنها شوند. برای داشتن دندان های سالم، مراقبت از دندان ها باید از ابتدای زندگی آغاز شود. امروزه در دندانپزشکی، پیشگیری از اهمیت و ارزش بالائی برخوردار است. آموزش مؤثر بهداشت دهان و دندان می تواند بهترین و آسانترین راه برای تأمین سلامت دهان و دندان افراد جامعه باشد و آنچه امروز درمان می شود، دیروز قابل پیشگیری بوده، لذا در هر سنی با داشتن دندان طبیعی یا مصنوعی، باید بهداشت دهان را رعایت کنیم، و باید بدانیم که: «پیشگیری بهتر از درمان است.»

ایمپلنتهای دندان
هنگامی که به هر دلیل مانند پوسیدگی، ضربه و یا بیماری لثه، دندان خود را از دست میدهید، دهان از نظر عملکرد و زیبایی با مشکل مواجه می شود.
گوارش غذا از دهان شروع می شود و در صورتی که غذا در دهان به خوبی جویده و له نشود گوارش آن سختتر خواهد شد. برای صحبت کردن درست به همه دندان ها نیاز داریم.
در صورتی که تا یک یا چند دندان خالی باشد تلفظ برخی حروف یا اصوات ممکن است با مشکل مواجه شود.
خالی ماندن جای دندان، باعث کج شدن دندان های مجاور به سمت جای خالی میگردد که درمان ارتودنسی در آینده را اجتناب ناپذیر می سازد.
جایگزین نکردن دندان ها، تحلیل استخوان فک را به دنبال خواهد داشت که برگشت ناپذیر است و اگر چاره ای برای این مشکل اندیشیده نشود، امکان انجام درمان های عادی پروتز نیز، در آینده میسر نخواهد بود.
عامل از دست دادن دندان هر چه که باشد، باید هر چه سریع تر جای خالی آن پر شود. در این کتاب سعی کردیم شما را با روشهای جایگزینی دندان های از دست رفته و مزایا و معایب هرکدام آشنا کنیم.